31 Ekim 2017 Salı

Trafik cezası sorgulama

Gelen ekranda gerçek ya da tüzel kişiler için ayrı ayrı olarak hazırlanan “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama ” ya da “Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama ” bağlantılarından birine tıklayın. Mobil imza, elektronik imza, e-Devlet şifresi ya da İnternet Bankacılığı’ndan biri ile giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler sekmesine girilir ve “Vergi, Harç ve Cezalar” kısmına tıklanır.


Bu sayfada trafik cezası sorgulama işlemi yaptıktan sonra hakkınızda kesilmiş herhangi bir trafik cezası bulunuyorsa, ödeme yapmanıza da olanak tanınmaktadır. Eds trafik cezası sorgulama, radar cezası sorgulama ve kişi üzerine kayıtlı araçlara dair plakadan trafik cezası sorgulama işlemleri e-Devlet kanalı üzerinden yapılabilir.


Hakkınızda herhangi bir trafik cezası tutanağı olup olmadığını e-Devlet aracılığıyla öğrenmek için öncelikle aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın.

Gelir İdaresi Başkanlığının İnternet Vergi Dairesi üzerinden de halledebilirsiniz. Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Burada sorgulama yapabilmek için aracınıza ait plaka bilgisini, trafik tescil tarihini ve TC kimlik numaranızı beyan etmeniz gerekiyor.


Araç şirket adına tescilli ise TC Kimlik numarası yerine Vergi kimlik numarasını girmeniz gerekiyor. Aracınıza yazılmış bir trafik cezası olup olmadığını öğrenmek istediğinizde sorgulama adresiniz, e-devlet kapısıdır.


Sorgulama işlemini uzun uzadıya, çok zor bir mesele gibi izah etmeye gerek yok. Hayli kolay bir şekilde sorgulama yapmanız mümkün.

TL ceza bulunduğunu gördünüz. Bu cezayı gün içerisinde gib vezne, internetten ödeme ya da anlaşmalı bankalara ödediğinizde bu ücretten lira civarında eksik bir ödeme yapacaksınızdır.


Cezanızın daha da yüksek olduğunda indirimin farkını daha iyi anlayacaksınız. Bu nedenle araç gib borç. Yorum: En fazla 2karakter. Güvenlik Kodu: Neden FaturaGO?


Hızlı ve Pratik Tek Nokta. Tablomuzda belirtmiş olduğumuz kurumlardan trafik ceza sorgulama ve ödeme işlemleri gün saat kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca sadece şifre ve TC kimlik numarası girildiği için en hızlı ve kolay trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi e-Devlet üzerinden yapılıyor.


Trafik cezam ne kadar? Online trafik cezası ödeme işlemleri pek çok vatandaşın hayatını kolaylaştırmıştır.


Fahri trafik müfettişliği, para cezaları, trafik işlemleri, araştırma ve incelemeler. Emniyet Genel Müdürlüğü, şirket aracı plakasına yazılan cezaların e-Devlet kapısı üzerinden sorgulaması hizmetini kullanıcılara açtı. Bu ve bunlara benzer olaylar sık sık yaşandığı için trafik cezası madde 72‘de bu duruma değinilmiştir.


Bu maddenin amacı trafikte belirttiğimiz gibi olumsuzlukların yaşanmaması, trafiğin olabildiğince güvenilir ve rahat bir ortam olması için ceza maddelerinde kendine yer edinmiştir. Plakadan Radar Cezası Sorgulama Plaka numarası ile birlikte yalnızca radar cezasını değil, plakaya yazılan diğer tüm cezaları da saniyeler içerisinde görüntülemek mümkün.

Bir diğer trafik cezası sorgulama yöntemi ise internet vergi dairesinden yapılan yöntemdir. Bu sistemde aracın plakası, araç sahibinin TC kimlik numarası ve aracın satın alındığı noter devir tarihi bilgileri girilerek araca ait bilgilere gelinmektedir. Bu işlem ile kullanıcılar adlarına ya da plaka üzerine yazılmış bir trafik cezası olup olmadığını kontrol edebilir.


Artan MOBESE kamerası uygulamaları, sıkı kurallar ile birlikte gittikçe artan ceza uygulamaları nedeniyle araç sahiplerinin ceza bilgilerine olabildiğince hızlı. Tespit durumunda trafik cezaları araç sürücüsü tarafından mecburi olarak ödenir. Son zamlarla birlikte trafikte telefonla konuşma cezası bu şekilde yükseltilmiş olup erken ödeme halinde indirimli fırsat verilir.


Erken ödeme yapılabileceği gibi araç sürücüsüne. Günümüz teknolojisi sayesinde araç plaka sorgulama yapıp alınmak istenilen arabaya ait bir çok bilgiye erişilmektedir. Bunlardan bazıları araç hasar sorgulama, araç km sorgulama, araç sahibi öğrenme, trafik cezası bilgileri, mtv borç durumu gibi bilgilerdir. E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Günümüzde araç sahipleri plakalarına kesilen ihlal cezalarını araç sorgulama, hgs ceza sorgulama, trafik ceza sorgulama gibi sorgular yaparak öğrenebildiği gibi trafik cezası ödeme işlemleri sayesinde online olarak internetten GİB ve bankalar aracılığı ile aynı zamanda ptt trafik cezası ödeme sayfası üzerinden hızlıca gerçekleştirebilmektedir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6trafik cezasi sorgulama haberi bulunmuştur.


Aracınıza ve plakanıza ait trafik cezası olup olmadığını öğrenmek artık çok kolay. E-devlet ve Emniyet Genel. Bazı ihmaller yüzünden vatandaşlar haberdar olmadıkları cezalara ilişkin faiz, gecikme bedeli gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir.


Bu tip durumlarda günlük süre söz konusu değildir, vatandaş istediği an itiraz hakkını kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.