19 Ekim 2017 Perşembe

Müvekkile icra takibi

Müvekkile karşı icra takibi. Meslek kuralında geçen Dava ibaresini geniş yorumlamak suretiyle icra takibi cumhuriyet savcılığına şikâyetler gibi her türlü hukuksal girişimin madde kapsamında kaldığı sonucuna varılmalıdır. KONUSU : Aşağıdaki hususların muhataba ihbar. Vekilin müvekkile icra takibi yapması, ihalenin feshi.


SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. Fakat Ödeme emrinde borçlu müvekkilimizin ölen eşidir. Yani icra takibi ölü bir kişi hakkında başlamıştır. Bu durumda biz ne yapmalıyız.


Merkez Bankası, günlük kurları, Saat 15:30’dan sonra açıkladığından ve icra veznelerinin de saat 16:00’da kapatıldığı düşünüldüğünde, 15:30’dan önce başlatılacak icra takiplerinde, o güne ait kuru öğrenme şansınız da bulunmadığından, bir gün öncesinin efektif satış kurunu kullanmanız gerekecektir. Arkadaşlar selamlar öncelikle. E sayılı dosyasından.


No İİK 1maddesine istinaden davet kağıdı gönderilmiş bu davet kağıdında mülkiyeti müvekkile ait olan. Hal böyle olunca müvekkil, aleyhine bir icra takibi olduğunu. Tüm faiz avukatta kalacaksa karşısındaki alana “0” yazılır. Tüm alanlar sözleşme ve müvekkille anlaşmaya uygun olarak.


GENEL ve ARŞİV adı altında iki adet klasör kullanabilme özelliği, Ayrıca. Bu icra takibinde müvekkilimin ödemesi gereken bir yargı icra harcı var. Bu icra, yargı harçları ilgili mahkeme kalemi ya da icra dairesi tarafından vergi dairesine bildirilerek ilgilisinden alınması talep ediliyor” diye başladı sözlerine. Bu takip talebinde alacak miktarı, alacağa işletilecek faiz ve takip dayanağı belge ile ilgili bilgiler yer alır.


Bir borcunuzun bulunduğunu ve İcra Müdürlüğü tarafından bu borcunuza bir takip başlatıldığı anlamına gelir. Bu sebeple yukarıda esas numarası yazılı dosya ile müvekkil aleyhine başlatılan icra takibindeki iddia edilen bütün borçlara ve ferilerine yasal süresi içerisinde itiraz ediyoruz.


Dava sonunda mahkeme ilamına göre veya icra takibi sonucu verilen kararla avukatlık tarifesine dayanılarak karşı tarafa yüklenilecek vekalet ücretinin GVK’nun 65. Takibi Harç Hesaplama. Davacı, icra dosyasından vekil olarak tahsil ettiği meblağları ücret ve masraf alacaklarına mahsuben yedinde tuttuğunu, hukuki tanımıyla Avukatlık Kanunu’nun 166.


Eğer genel haciz yolu ile başlatılan ilamsız icra takibinde borçlu, icra dairesinden gelen ödeme emrine bir hak düşürücü süre olan gün içinde itiraz ederse takip durdurulur, etmezse emir ve icra takibi kesinleşir. Bu süre borçluya gönderilen tebliğ tarihinden itibaren başlar.


Alacağı TL olarak da, yabancı para cinsinden de takibe koymanız mümkün. Alacaklının bu hususta seçimlik hakkı mevcuttur.


Seçimlik hakkınızı, fiili ödeme tarihindeki kur üzerinden ödeme yapılması yönünde kullanmanız halinde, takip konusu alacak tahsil tarihine kadar yabancı para alacağı olarak değerlendirileceğinden. ZET : Davacı vekili, davalı tarafından keşide edilen çeklerin ciro yolu ile müvekkiline geçtiğini, alacağın tahsili için girişilen icra takibine davalının haksız olarak itiraz ettiğini iddia ederek itirazının iptali ile takibin devamına ve icra inkar tazminatına hükmolunmasını.


Adresinize gelen ödeme emrine, gün içinde vereceğiniz bir dilekçe ile itiraz edebilir ve takibi durdurabilirsiniz. Tebliğat yapmakla görevli memurun adrese geldiği saatte müvekkil ve firma yetkililerin misafir karşılama ve ticari toplantılar nedeniyle yoğun mesai harcadıkları bir zamana denk gelmiştir.


Tebligat yapmakla görevli memur, tebliği işyerinde yetkili olup olmadığını araştırmadan müvekkilin işyerine ziyaret. Ardından alacağın tahsil edilebileceğine kanaat getirilmesi halinde icra takibi başlatılır. O andan itibaren oldukça hızlı ve sonuç odaklı bir yaklaşımla icra dosyası takip edilmektedir.


Burada icra takibi başlatabilmek için alacağın var olduğunu ispat eden bir belge sunmak gerekli değildir. Hukuk ve avukat ofisimiz özellikle Türkiye ve Almanya arasında yapılan ticaret alacakların takibi konusunda uzun senelere danayan deneyime sahiptir. Kambiyo senetlerine mahsus icra yoluyla takip başlatmış ve Örnek Ödeme Emri müvekkile tebliğ edilmiştir.


AVUKATLIK - vekalet ücreti - boşanma davası - icra dosyası - Nafaka alacağı - İcra takibi - GÖREV - Türkiye Barolar Birliği - teşkil etmek - ORANI kararı okumak için tıklayın. Hukuki tanımı her ne kadar “genel haciz yolu” olsa da uygulamada vatandaşlar tarafından ilamsız icra takibi, avukatlar ve icra takipçileri tarafındansa örnek takip olarak adlandırılan bu icra takibi türü, İcra Müdürlüklerini en sık meşgul eden alacak tahsil yöntemlerinin başında gelmektedir.


Zira diğer takip türlerinden farklı olarak genel haciz yoluyla ilamsız. Alacağın miktarı ya da değeri bakımından bir ayrım bulunmamakla beraber tüm ilamsız icra takiplerinde icra daireleri görevlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.