22 Ağustos 2017 Salı

İhracat ne demektir

Dış ticaret istatistiklerinde ihracat, vapur veya trende teslim fiyatı manasına gelen bu değerden gösterilir. Bir başka ifadeyle malın navlun ve sigorta bedelleri ihraç fiyatına dahil değildir. Sözlükte " ihracat " ne demek?


Anlamı” başlıklı yazımızda İhracat nedir, İhracat ne demektir, İhracat kelimesinin tanımı, İhracat kelimesinin eş anlamlısı, İhracat kelimesinin ingilizce karşılıkları, İhracat ile ilgili atasözleri ve deyimler ve İhracat hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız. Bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir.

Dış ticaret verilerinin en önemli başlıklarından biri olan ihracat, ithalatla beraber bir ülkenin dış ticaret dengesini oluşturur. Bir ülkenin ürettiği malları başka bir ülkeye veya ülkelere satması, dış satım.


Tanımı: İhracat, kişi ve kuruluşlarca üretilen mal ve hizmetlerin yurtdışına satılmasıdır. Mikro ihracat ya da kolay ihracat veya hızlı ihracat nasıl adlandırılırsa adlandırılsın, ihracat işlemlerindeki prosedürleri en az indirerek özellikle küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) yurtdışına açılmalarını sağlayan bir ihracat türüdür. Bu yolu ayrıca e- ticaret ile yurtdışına satış yapan girişimciler de artık daha sık kullanmaya başlamışlardır.


Ekonomi) (Imports) Kelimenin kökeni Arapça’daki "idhal" kelimesidir. Bu da içine alma, girme anlamındadır.

Birçok ülke ihracatı istihdamı, harcanabilir geliri ve tüketici harcamalarını arttırmanın bir yolu olarak teşvik. Uçağa biniyorsanız ve ülkenizden diğerine beş torba şeker taşıyorsanız, ihracat yapmaz. Sadece yanınıza mal alıyorsunuz demektir.


Bunun tersi ithalat yapıyor, yani bir ülke başka bir ülkeden mal. Konfeksiyon terimi olan İhracat nedir, İhracat ne anlama gelmektedir? Fazlası Ürün Ne Demektir ? Her ürünün her ülkede eşit oranda yetişmesi ve üretilmesi neredeyse olanaksızdır. Bir defa bu şekilde faturalandırma yaparak mal satabilmek için imalatçı vasfına erişmiş olmak gerekir.


Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın bunun için getirdiği bazı kriterler vardır. Ulusal gücün ihracat fazlasıyla artacağına inanan Merkantilist anlayışa göre, bir ülkenin zenginliği ve refahı sahip olduğu altın ve gümüş miktarına bağlıdır. Bu nedenle, her devlet ithalattan çok ihracat yapmaya ve bu yolla dış ticaret bilançosunda fazlalar oluşturarak zenginleşmeye çalışmalıdır.


Ancak ihracat dayalı büyüme ve üretim açısından ihracat ne demektir. Bunu tartışmak ve anlamak ihracatın kelime anlamının dışında bir çok mana ifade eder.


Burada dile getirmek istediğimiz konu aslında ne ? Bu yazımızda ihracat nedir kısaca anlamı kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Dışarıyla ilgili olan, dışarıda olan demektir. Ekonomideki anlamı dışa satım, dışsatım şeklindedir. Yani ihracat nasıl dışa satım ise, ithalat da dış alım demektir. Türkiye’den örnek verelim.


Aslında “dış ticaret” diye bir kavram vardır ki, ihracat ve ithalat bir araya geldiğinde bunu oluşturur. Kredili İhracat Ne Demektir ? Kurmadan İhracat Yapılır mı? Bağlantıları Nasıl Yapılır? Hazırlık İçin Neler Yapılmalıdır?


Hizmet İhracatı Ne Demektir ? Fiili İhracat Nedir, Ne Demek İhracat mevzuatına göre bi malın ihraç muamelelerinin tamamının tamamlanarak çıkış beyannamesinin tescil olması ile çıkış belgelerinin ilgili makamlara teslim edilmesi işlemi. E- İhracat Tam Olarak Ne Anlama Geliyor? E- ihracat nedir sorusuna daha geniş perspektiften bakalım!


Bu kavramı kısaca “sınırötesi e-ticaret” olarak tanımlamak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.