31 Temmuz 2017 Pazartesi

Anaokulu oryantasyon süreci

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARDA OKULA UYUM ( ORYANTASYON ) Çocuğun her açıdan en hızlı geliştiği dönem 0-yaş arası olan okul öncesi dönemi kapsar. Okul öncesi çocuğun sosyal, fiziksel. Herkese merhaba, Bu video, çocuklarını anaokuluna başlatmak isteyen annebabalar için ve alanda çalışan profesyoneller için bir yol haritası niteliğindedir.


PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK? NCE BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK. Sayın veliler, Yeni eğitim öğretim yılına başlarken sizlerle birkaç önemli noktayı paylaşmak istiyoruz. Bu süreç aileler için de biraz kaygılı geçebilir.


Anaokulu, çocuğun kendine ait ilk sosyal ortamıdır. Ancak çocuk ortama alıştıktan ve öğretmenlerini tanıdıktan sonra kaygılar ortadan kalkar.


Programın detayları aşağıdaki tabloda sizlerle paylaşılmıştır. Yeniden başa döndük… İki Çouklu Hayat. Arka arkaya iki çocuğun olursa, tam birini okula alıştırdım artık derken kabus yeniden başlar, tüm annelerin ayaklarının geri geri gittiği, Stres ve heyec.


ANAOKULUNDA ORYANTASYON SÜRECİNİN ÖNEMİ. Bazılarında bu ileri düzeydedir ve seprasyon. Okula Uyum Süreci Rehberlik Sunumu 12. Bunun için okul öncesi psikolojik danışmanları olarak okulun ilk günlerinde, oryantasyon çalışmalarını yürütürüz.


Oryantasyon Süreci. Gerekli durumda anne, öğretmen ve çocuk bu zamanı birebir geçirebilir. Diğer günler saat arttırılarak bir haftalık oryantasyon süreci tamamlanır. Uyum süreci çocuktan çocuğa farklılık gösterir.


Anaokulu oryantasyon süreci

Veli görüşmesinde çocuk ile ilerlenecek süreç paylaşılarak işbirliği başlatılır. Her yuvanın genel bir oryantasyon çerçevesi olmasına rağmen, bu uyum süreci çocuğumuzun yuvaya başlamaya ne kadar hazır olduğuna ve uyumlanabilmek için ne kadar süreye ihtiyaç duyduğuna göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden biz yuva eğitmenleri, oryantasyon planlarımızın genel çerçevesini belirlerken esneklik paylarımızı ve her çocuğun biricikliğini göz.


Sizlerin de çocuğunuzu öğretmenine teslim ettikten sonra onu merak etmeniz doğaldır. Ancak, bu meraktan dolayı yanına gidip neler yapıyor diye bakmak istemeniz yaşadığınız endişenin çocuğunuza yansımasına neden olur ve ona. Burada esas konu çocuğun anneye bağımlılığı değil, annenin çocuğa ne kadar bağımlı olduğudur. Doktorumuz Diyorki!


Seni anlıyorum, şuan yaşadığın çok normal. Bir sürü arkadaşın olacak ne kadar heyecan verici değil mi? Acaba kaç tane yeni oyun öğreneceksin, bana da öğretirsen evde birlikte de oynarız.


Benim görüşüm her okulun bir oryantasyon programı olmalı. Alışma ve uyum sürecinde çocuk tek başına değildir. Bu başlangıcın mutlu ve güven dolu olması önemlidir. Bulunduğun yere uyumun sağlanması için yön veren ve kılavuzluk eden kişinin çok iyi bir anlatıcı ve uygulatıcı olması gerekir.


Mutlu Bir Eğitim Yılı Temennisi. Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenebilir. Bu sebepten dolayı oryantasyon hem çocuğunuz hemde sizler için çok önemlidir.


Bizler bu süreci bir bütün olarak düşünerek okul öncesinde oryantasyonda aile ile birlikte başlamanın daha verimli olduğunu düşünmekteyiz. Eğitim hayatına mutlu bir başlangıç yapmak, çocukların okul hakkında olumlu hisler beslemelerine ve okula daha kolay uyum sağlamalarını mümkün kılar.


Anaokulu oryantasyon süreci

Bin bir zahmet ile yüzlerce kişi arasından seçtiğiniz çalışanınızı, görevine ve şirketinize adapte ettiğiniz oryantasyon süreci oldukça önemli bir zaman dilimidir. Uzun uğraşlar sonucu istediğiniz yetkinliklerde bir personel bulduğunuzu düşünerek derin bir oh çektiniz.


Anaokulu oryantasyon süreci

Oyun bu şekilde devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.